Voetschimmel

Wat is voetschimmel?

Voetschimmel symptomen

Het is vaak lastig om te achterhalen of die rode plek op je voet gewoon uitslag of misschien wel voetschimmel is. Dit is een van de oorzaken waardoor veel mensen langere tijd met hardnekkige voetschimmel rond blijven lopen. Wanneer je weet welke voetschimmel symptomen er zijn, weet je dus ook wanneer jij voetschimmel hebt. Omdat er redelijk veel voetschimmel symptomen bekend zijn, lichten wij de meest voorkomende voor jou toe.

Meest voorkomende voetschimmel symptomen

  • Duidelijke verkleuring van de teen en/of voetharen. De teenharen beginnen steeds geler te worden.
  • Een ge├»rriteerd, prikkend en jeukend gevoel tussen je tenen. Dit hoeft niet over al je tenen te gaan, het is mogelijk om al tussen twee tenen voetschimmel te hebben.
  • Aanwezigheid van jeukende blaasjes op bijvoorbeeld je voetzolen. Deze blaasjes trekken na verloop van tijd in je voetzool en vervormen dan tot bruine vlekjes of korstjes. Dit zorgt uiteindelijk voor huidschilfertjes.
  • Je teennagels worden naarmate de voetschimmel terrein wint geler en geler.
  • Het ontstaan van grote maar vooral pijnlijke blaren is een veel voorkomend voetschimmel symptoom.
  • Een drogere huid rondom de tenen en voetranden met huidschilfertjes als gevolg. Ook kun je meer eelt krijgen waar kleine pijnlijke kloofjes in kunnen komen.

De bovenstaande voetschimmel symptomen zijn slechts een kleine verzameling van het grote aantal signalen dat deze huidinfectie met zich meebrengt.

Kan ik op basis van deze voetschimmel symptomen actie ondernemen?

Als jij veel van deze voetschimmel symptomen herkent, heb je waarschijnlijk last van voetschimmel. Het blijft echter mogelijk dat je een ander soort huidinfectie hebt. Om er zeker van te zijn, raden wij je aan om niet direct allerlei voetschimmel middelen te gaan kopen, maar eerst goed te controleren of je wel echt voetschimmel hebt. Vertel daarom aan je huisarts welke van de bovenstaande voetschimmel symptomen jij herkent, zodat jouw huisarts je uitsluitsel kan geven of je wel of geen voetschimmel hebt.

Het is namelijk mogelijk dat je een andere huidafwijking hebt die nog veel ernstigere gevolgen heeft dan een simpele voetschimmelinfectie. Breng daarom eerst een bezoek aan je huisarts zodat hij jouw huidschilfers door een laboratorium kan laten onderzoeken.

Voetschimmel symptomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven