Voetschimmel

Wat is voetschimmel?

Middel tegen voetschimmel

Als jij je voetschimmel wilt tegengaan moet je zo snel mogelijk actie ondernemen. Je voetschimmel kan zich namelijk steeds verder uitbreiden als je hier niets aan doet. Er zijn diverse middelen tegen voetschimmel om je voetschimmel weg te laten gaan. Om je een duidelijk beeld te geven van ieder middel tegen voetschimmel, lichten wij ze uitgebreid voor je toe.

Voetschimmel azijn

Een bekend voetschimmel medicijn is het gebruik van azijn. Voetschimmel azijn is een echte ouderwetse behandelmethode om van je voetschimmel af te komen. Er is dan wel geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van deze methode, maar toch zijn er veel mensen die op deze manier met succes van hun voetschimmel afgekomen zijn. Het behandelen van voetschimmel met azijn is zeer eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je voetschimmel met azijn te deppen, en je bent klaar!

Voetschimmel crème en zalf

Een vervelend effect van voetschimmel zijn de vele droge plekken die zich nu op jouw voet bevinden. Deze droge plekken zijn echter eenvoudig te behandelen door ze tweemaal per dag met vette zalf in te smeren. Ook kun je met vette zalf eelt verwijderen, zodat je beter bij de voetschimmel kan komen. Voetschimmel zalf is een stuk fijner om aan te brengen dan veel andere voetschimmel medicijnen. Voetschimmel zalf heeft namelijk een minder irriterend effect dan bijvoorbeeld azijn.

Voetschimmel soda

Een ander middel tegen voetschimmel is het plaatsen van de voet met voetschimmel in een soda badje. De behandeling van voetschimmel met soda is een veelgebruikte, maar nog niet bewezen, methode om van voetschimmel af te komen. Vul een emmer met ongeveer een halve liter water en een halve liter soda. Zorg ervoor dat het water niet te warm is. Het water mag maximaal 25 graden zijn zodat het de genezende werking van de soda niet blokkeert.

Alle bovenstaande middelen tegen voetschimmel zijn bruikbaar om voetschimmel tegen te gaan. Het is echter wel van belang dat deze behandelmethodes op de juiste manier worden uitgevoerd. Controleer daarom altijd goed hoe je een bepaald middel tegen voetschimmel moet gebruiken, voordat je deze aanbrengt.

Middel tegen voetschimmel

7 gedachten over “Middel tegen voetschimmel

  1. Heb je geen tijd voor en zin in dagelijkse aandacht voor je voeten? Neem dan 1x per week een voetbad van 20 minuten met 2 stuks voetbad bruistabletten in warm water. Na 10 minuten je voeten tussen de tenen goed droog en schoon wrijven en daarna weer terug het voetbad in voor de overige 10 minuten. Smeer je voeten na het voetbad in met voetencrème, wat helpt tegen huiduitdroging. Na 3 sessies (3 weken dus) ben je van je voetschimmel af. Voor blijvend resultaat is het aan te raden dit 1x per maand herhalen.

  2. Elke ochtend je voeten behandelen met azijn, en je hebt geen schimmel meer. Al die zalfjes kost alleen maar geld, terwijl azijn een goedkoop middel is.

  3. Ik kan iedereen Disinall Voetherstel Optimaal voetenbad aanraden (slechts 2 x per week, 3 weken lang een badje). Na zonder succes allerlei reguliere en alternatieve behandelingen* tegen voetschimmel geprobeerd te hebben, kwam ik na een lange zoektocht hier op uit en EINDELIJK (na meer dan een jaar sukkelen) ben ik er vanaf. Al een half jaar volledig voetschimmelvrij. Ik smeer 1 x in de week de Voetherstel Crème als ‘onderhoud’ en that’s it!

    * Scholl voetschimmelpen, Daktarin poederspray en crème, Lamisil Once, pure alcohol, azijn, providon jodium en zelfs die verschrikkelijke itraconazol pillen, het werkte tijdelijk, niet of verergerde zelfs mijn klachten.
    Tip: gebruik géén crèmes tegen voetschimmel!! Je smeert de schimmel alleen maar uit (de crèmes doden de schimmel meestal niet echt) en je klachten kunnen juist erger worden.

  4. Gewoon een kwart liter schoonmaakazijn in een teiltje water. De voeten ongeveer 10 tot 15 minuuten er in doen. Voetschimmel is met een week weg. Ook kalknagels verdwijnen , maar dat duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven