Voetschimmel

Wat is voetschimmel?

Voetschimmel behandelen

Voetschimmel is een nare huidinfectie waar erg veel mensen in Nederland last van hebben. Wat veel mensen echter niet weten, is dat voetschimmel gemakkelijk te behandelen is. Een voetschimmel behandeling kan al snel vruchtbare resultaten laten zien, waardoor jij al snel van je voetschimmel af bent. Het behandelen van voetschimmel is een stuk minder zwaar dan je waarschijnlijk denkt, omdat het regelmatig aanbrengen van bijvoorbeeld zalfjes al wonderen doet. Om je wat meer informatie te geven over hoe de behandeling van voetschimmel eruitziet, hebben wij de meest gebruikte geneesmethodieken voor jou opgesomd en toegelicht.

Voetschimmel behandeling met crème of zalfjes

De meeste mensen gebruiken voor de behandeling van voetschimmel zalfjes die gewoon bij de lokale drogist, zonder recept, verkrijgbaar zijn. Deze zalfjes moeten meestal twee keer per dag aangebracht worden om een snelle genezing te bevorderen. De bestandsdelen van deze zalfjes hebben een schimmeldodend en groeivertragend effect. Wanneer de schimmel verdwenen is, raden de meeste artsen aan om de voetschimmel behandeling niet direct te beëindigen. Ook mag de behandeling van voetschimmel nooit onderbroken worden. Wanneer de bestandsdelen van de voetschimmel zalfjes namelijk aan het intrekken zijn, is het regelmatig bijvullen van deze bestandsdelen cruciaal. Met de meeste voetschimmel middelen ben je na één voetschimmel behandeling van je voetschimmel af. Voetschimmel behandelen hoeft dus helemaal niet veel tijd te kosten, zolang je je maar aan de dosering houdt.

Voordat je start met het behandelen van voetschimmel, moet je wel eerst wat kleine voorbereidingen treffen. Zorg er ten eerste voor dat je voeten helemaal schoon zijn, en er dus geen bacteriën meer bij kunnen komen. Kijk goed of alle huidschilfers veroorzaakt door de voetschimmel verdwenen zijn. Ook is het noodzakelijk dat je voeten droog zijn. Vervolgens, nadat je de zalf of crème aangebracht hebt, moet je enige tijd ruimere schoenen dragen om de voetschimmel behandeling te bevorderen.

Behandeling voetschimmel door knoflook

Uit een recent onderzoek kwam naar voren dat voetschimmel ook verwijderd kan worden door middel van een behandeling met een knoflook gel. Deze gel bevat ajoen, een chemische stof die zich in knoflook bevindt. Ajoen is een mengsel van de stof allicine en het enzym allinase. De combinatie van deze twee stoffen kan gebruikt worden voor een voetschimmel behandeling. De enige bruikbare soort van dit knoflook gel is die met een ajoenconcentratie van 1 procent of hoger. Het schijnt dat het behandelen van voetschimmel met knoflook gel een even grote kans van slagen heeft als de betere voetschimmel zalfjes.

Voetschimmel behandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven